Vanhemmillani on nöffinarttu,joka on nyt reilut 4,5 vuotias.Zeroa käytettiin korvatulehduksen ja ihoon tulleiden pattien vuoksi lääkärissä kuukausi sitten (18.11.08).Korvissa oli hiiva,johon sai lääkkeet.Pateista sanottiin,että olisivat todennäköisesti rasvapatteja (talikasvaimia).Niille ei tehty mitään.Painoa oli koiralla silloin 56kg.
Tänään koiruus oli ollut todella apaattinen ja vain makoillut,sekä yskinyt,kuolannut ja hengittänyt kovin raskaasti.
Siskoni tuli meille kertomaan Zeron huonoista uutisista ja oli soitellut ympäri lähikuntia eläinlääkäriasemille ja päivystykseen,saamati aikaa koiralle.Päivystykseen olisi päässyt reilu 3 tunnin kuluttua Lopelle.Suhteita käyttäen saimme koiran lopulta samantien paikalliselle eläinlääkärille,jonka mukaan koiran tila on todella huono.Näin lääkäri kirjoitti Zerosta.
*Paino 48,6kg,laihtunut voimakkaasti,hyvin väsynyt ja maannut apaattisena,läähättää ja hengitys rohisee:ST:laihtunut,kylkiluut tuntuvat,vatsaontelo pullottaa ja palpatorisesti nestettä,hengitys rohisee ja yskii,kieli sinertää,ausk. keuhkoäänet kosteat rahisevat ja hieman vinkuu,sydämmessä ei sivuääntä,lämpö 40,2,ihossa pieniä ihokasvaimia,jotka om. mukaan suurentuneet,juominen lisääntynyt,ei syönyt,juoksu ollut kesällä,limakalvot hyperemiset.
Suositeltu huomenna jatkotutkimuksia pieneläinklinikalla -rtg ja verikokeet.
Sydänvika epäily,keuhkokuume-epäily,kasvaimia?,maksa?,munuaiset?,sokeritauti.Annettu ensiapulääkitys,Synolox,Dexa-kel,Dimazon.
Soitankin heti huomena aamusta aikaa Zerolle,jotta saamme neidin jatkotutkimuksiin välittömästi.
Nyt täytyy vain toivoa,että ei olisi mitään todella pahaa,koska koira on varsinkin äidilleni todella tärkeä.
Toiminut tavallaan äidilleni terapiakoirana,kun isäni on sairastellut tänä vuonna todella paljon ja on edelleenkin varsin huonossa kunnossa.
Tämä kaikki taas Jouluksi.Meidän perheelle tämä rauhan ja rakkauden juhla on ollut viimevuosina painajaista.Kolmena perättäisenä Jouluna epäonni on koetellut läheisiäni.Äitini kaatui ja katkoi jalkansa useammastakin kohtia,jota terveyskeskus ei hoitanut vaan passitti kotiin.Seuraavana aamuna ambulansilla sairaalaan ja samantien leikkauspöydälle.Isäni sai ensimmäisen aivoinfarktin Tia-kohtauksen ja sydänlihaksen "krampin".Siskoni jäi 1000kg painavan alumiininipun alle.Tässä joitain viime joulujen tapahtumista,lisäksi joka joulu perheemme ollut kipeänä,joko flunsassa,mahataudissa tms ja itselläni ollut selkä siinä kunnossa ettei kävelemään ole päässyt.Ja niinkuin tätä Joulua kuitenkin joka vuosi odotellaan...jeee....

Kaikesta huolimati oikein ihanaa ja rauhallista Joulua kaikille,jotka käyvät lukemassa kuulumisiamme!!

1848797.jpg
Kesällä otettu kuva Zerosta.