Eilen keskustelin Eviran patologianosaston tutkija/eläinlääkäri Kati Dillardin kanssa.Hän on tehnyt Darelle ruumiinavauksen ja tutkimukset.Toistaiseksi tutkimukset ovat vielä kesken ja lopullinen raportti valmistuu 1-2 viikon päästä.Helpottava tieto oli tietenkin se,ettei pojalla ollut mitään synnynnäistä,rakenteellista vikaa.Todennäköisin syy oli tutkijan mukaan,äkillinen sydämmen vajaatoiminta.

Koko tämän viikon olen pyöritellyt asioita pienessä tyhmässä päässäni.Olisiko minun pitänyt huomata jotain muutosta? Olisiko minun pitänyt tehdä jotain toisin? Olisinko voinut vielä tehdä jotain?? Tässä osa kysymyksistä,mitä olen ajatellut liki yötä päivää.Vastauksen näihin kysymyksiin sain ihan kysymättäkin.Vastaus näihin kaikkiin edellisiin oli...EI!!!! En olisi voinut huomata ennakkoon mitään merkkejä.En olisi voinut tehdä mitään toisin.Enkä olisi edes sillä hetkellä voinut tehdä mitään. Tämä tieto helpotti tietenkin myös tytärtäni Iinaa,joka oli tapahtuman sattuessa kotona pojan kanssa ja yritti vielä jopa elvyttää Darea.Lopullista raporttia vielä tosiaan odottelemme.Pojan tuhkat olisivat huomenna noudettavissa.Tiedän jo etukäteen,että sekin tulee taas olemaan yksi vaikea hetki,kun näkee miten pieneen astiaan tämä lempeä jättiläinen nyt mahtuukaan.

* * * * * * * * * * * * * * *

Jotain myönteistäkin on kerrottavana,vaikka se on kyllä jäänyt odottelusta huolimati kaiken kiireen ja surun jalkoihin.Elikkä kennelnimianomukseni on hyväksytty ja nyt omistan nimen Kennel Marleon´s.Kasvatustoimintaa on varmaan turha odottaa vuosiin,ellei ihmeitä tapahdu...tai eihän sitä koskaan tiedä,jos sopivan nartun löytäisin :)